360 Virtuele Tour Jesper van Beek

Wat is een 360• Virtuele Tour nou eigenlijk? En hoe maak je zelf zo’n tour?

 

Het antwoord is simpeler dan je wellicht zou denken. Installeer de Google Street View App op je telefoon, check of je telefoon ondersteund wordt, maak panorama foto’s en plaats deze direct op Google Maps.

Ben je in het bezit van een 360• camera? Dan is het helemaal gemakkelijk. Wil je meer weten over hoe je GRATIS een Google Maps Tour maakt? Lees dan deze blog.

Zelf een Virtuele Tour maken

Zelf een Virtuele rondleiding maken is helemaal niet zo moelijk. Ja, er zijn beperkingen, en ja, je zult het moeten done met de tools die Google je bied maar het is zeer zeker mogelijk. Wil je ervoor zorgen dat je bedrijf met een Virtuele Ronddleiding op Google Maps komt te staan dan is dit wat je kunt doen.

 

Gebruik een 360• camera

Wanner je zelf beschikt over een 360• camera dan kun je relatief gemakkelijk beelden uploaden via de google street view app. kwestie van je camera koppelen aan je telefoon, foto’s maken en direct uploaden naar de server. een complete lijst met 360• camera’s die geschikt zijn vind je hier: of je nu onderweg beelden wilt maken en delen of handige tools voor het bewerken van tours zoekt: Google bied je verschillende producten die geschikt zijn voor street view, plus een duidelijk publicatiebeleid.  de producten die google aanbied zijn zogenaamde streetview ready producten.

googlemaps600px

360• maken met je telefoon

Sommige telefoons bieden de mogelijkheid om panorama foto’s te maken. je kent het vast wel, je draait je telefoon in een laag tempo van links naar recht (of andersom natuurlijk) en de telefoon maakt er een mooie brede panorama foto van. Wat er gebeurt is dat de telefoon vele losse foto’s maakt en deze aan elkaar vastmaakt, de boven- en onderkant worden gebruikt als marge om het schudden op te vangen. Daardoor verlies je wel wat informatie maar voor vele toepassingen maakt dat niet zoveel uit. Google noemt dit soort samengevoegde foto’s een fotopad (uitleg volgt in de volgende alinea).

Zo’n panorama foto is weliswaar niet volledig 360,want je kunt dus niet naar boven en beneden kijken maar het voldoet voor sociale media vaak wel en is bovendien leuk om een plek vast te leggen, bijvoorbeeld tijdens het wandelen of op vakantie. Als je de google street view app installeert kun je direct zien of je panorama foto’s kunt uploaden met jouw telefoon.

360 upload via telefoon 

Een fotopad maken en publiceren met je telefoon

Je kunt de camera van je smartphone gebruiken om een reeks samengevoegde foto’s te publiceren in street view van google maps. dit wordt een fotopad genoemd. Belangrijk: deze functie is mogelijk niet in alle talen en landen beschikbaar.

Hoelang het duurt om te publiceren, hangt af van de grootte van het bestand en de bandbreedte van je netwerk. het kan 1 tot 3 keer de lengte van de opname duren om deze te publiceren.

Tik op profiel om de gepubliceerde afbeeldingen te bekijken. je vindt je fotopaden onder gepubliceerd. het duurt even voordat een fotopad is verwerkt en beschikbaar is. koppelingen tussen afzonderlijke foto’s verschijnen binnen 24 uur nadat de afbeeldingen zijn gepubliceerd.

Tip: je kunt je fotopad ook bekijken in de google maps street view-laag als je hebt bijgedragen aan een gebied waar geen bestaande street view-afbeeldingen beschikbaar zijn. fotopaden worden weergegeven als blauwe stippellijnen in de street view-laag op je mobiele apparaat.

Conclusie

Zelf foto’s uploaden is dus zeker mogelijk en kost geen geld. Het is zeker de moeite waard wanneer je naar manieren zoekt om je bedrijf extra onder de aandacht te brengen.  Google is zelf schaars met het publiceren van cijfers die invloed (zouden) hebben op je organisch zoekbereik (ze willen natuurlijk zoveel mogelijk advertenties verkopen..) maar het mag duidelijk zijn dat je Street View serieus mag nemen bij het bepalen van je marketing strategie.

Er is onderzoek uitgevoerd door Ipsos Media ICT naar de effecten van 360• Virtuele Tours in relatie tot CTR, engagement en conversie. Het “nut” van complete bedrijfsvermeldingen op Google Maps (dus inclusief foto’s, video’s en 360• publicatie) & hoe betrouwbaar een bedrijf overkomt.

Resultaten onderzoek Ipsos Media ICT

  • Wanneer consumenten naar bedrijven zoeken, gebruiken ze in 44% van de gevallen een kaartproduct.
  • Vermeldingen met foto’s en een virtuele rondleiding wekken twee keer zo vaak interesse.
  • Gemiddeld 41% van de bedrijfszoekopdrachten op Google Maps leidt tot een bezoek aan de bedrijfslocatie.
  • 62% van de bezoekers geeft de voorkeur aan vermeldingen met foto’s van het winkelinterieur.
  • Een volledige vermelding roept vertrouwen op en wordt 78% vaker gezien als een betrouwbaar bedrijf.
  • Vermeldingen met foto’s en tours motiveren klanten in 29% van de gevallen om een aankoop te doen.
  • 360º-foto’s en tours genereren resultaat; Gemiddeld genomen leidt 41% van de zoekopdrachten tot een locatiebezoek.
  • Vermeldingen met foto’s en een virtuele rondleiding wekken twee keer zo vaak interesse.

Hybride content.

Ik denk dat we mogen stellen dat een complete bedrijfsvermelding op Google Maps positief bijdraagt aan je organisch zoekresultaat & dat het meehelpt vertrouwen op te wekken bij potentiële klanten. In een complete vermelding hoort een Virtuele Tour, Video & goede foto’s. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen een Google Maps Tour en een reguliere, stand-alone versie? Klik dan hier.

Aanbod

Ik bied totaal pakketten waarmee we in 1 klap zorgen de zichtbaarheid op Google Maps kunnen boosten. We maken een Virtuele Tour, bedrijfsfoto’s naar keuze en een korte introductievideo. De Virtuele Tour plaats ik op Google Maps & ik bouw een losstaande versie inclusief gepersonaliseerd menu & geïntegreerd foto-album. Deze tour kun je zelf hosten. De tour kun je als I-Frame toevoegen aan je website en/of schermvullend stand-alone draaien in elke internet browser. Mijn tours zijn van de hoogtste kwaliteit, responsive & snel. Een voorbeeld vind je hier.

Meer voorbeelden zie je op mijn website.

Tips voor een zakelijke profielfoto

Tips voor de perfecte zakelijke profielfoto.   Een 1e indruk maak je maar 1 keer, ook online. Wanneer je op een zakelijk social mediakanaal zoals Linkedin, Twitter of Facebook wordt gevonden is jouw profielfoto het eerste wat potentiële werkgevers, klanten of...

LinkedIn afmetingen profielfoto

Een goede eerste indruk maken op LinkedIn, dat willen we allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je foto op LinkedIn ook echt goed weergegeven wordt? In het juiste formaat en in samenspraak met de rest van je profiel?   De juiste formaten voor je LinkedIn...

Waarom investeren in een Virtuele 360• Tour?

Virtual Reality heeft de toekomst. De tijd is er rijp voor dat bedrijven technieken zoals virtual reality en augmented reality vaker gaan inzetten. De prestaties van de apparatuur, van de VR-brillen, is nu echt veel beter dan een paar jaar terug. Ik weet nog dat...

Waarom je Google Maps serieus moet nemen als zoekmachine

Waarom je Google Maps serieus moet nemen in je marketing strategie. Feitje; YouTube is de op een na meest gebruikte zoekmachine ter wereld, op de voet gevolgd door Google Maps.Google de internetreus Om maar met een open deur te beginnen; We weten allemaal hoe enorm...

7 Social Media tips voor Ondernemers

Kun je met een IPhone ook goede social media foto’s maken? "Ondanks een iPhone tegenwoordig mooie foto’s maakt, zijn de verschillen met een fotocamera nog steeds groot. Gelukkig gaat het op social media niet alleen om het aantal pixels…Het belangrijkste is dat je...

Gratis 360• Google Maps Tour

Is een Google Maps Tour Gratis?    Ja, het uploaden naar Google Maps kost niets wanneer je dat zelf doet via de Google Street View App. Wanneer je beschikt over een 360• camera is dat ideaal, maar zelfs met sommige telefoons is het tegenwoordig mogelijk om een...

Verschillen Google Maps Tour VS stand-alone Tour

Verschillen tussen een Google Tour en een losstaande versieEen losstaande versie host je op je eigen server, is veel uitgebreider, is sneller, bied veel meer mogelijkheden, enz, enz. Bekijk de video.Google de internetreus Om maar met een open deur te beginnen; We...

Alle voordelen van een 360• Virtuele Tour op 1 rij.

Wat zijn de voordelen van een Virtuele 360• Tour?Virtuele rondleidingen of 360• Tours bieden enorm veel voordelen. Ik heb de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet: Beter gevonden in GoogleVal op in de zoekresultaten van Google Search en Google Maps met de Google...

Wat is een Virtuele Tour?

Wat is een Virtuele 360• Tour?Wat is een Virtual Tour / Virtuele Rondleiding? Een virtuele tour is een set van 360 graden foto’s waarbij kijkers de mogelijkheid hebben om rond te kijken en te bewegen in de omgeving alsof ze er ook echt zijn. De kijkers kunnen zelf...

360° Virtuele Tour van Lieshout Auto’s

Voor Raymond van Lieshout Auto's maakte ik een 360° Virtuele Tour. In de tour is niet alleen het buiten terrein zichtbaar als 360• photo maar ook de garage en het kantoor zijn gefotografeerd in 3D. Aansluitend schoot ik ook direct een aantal bedrijfsfoto's om Raymond...