Logo Jesper van Beek 250x250px

“Fotograferen, daar kun je toch geen geld mee verdienen?”

Is wat ik vaak hoorde van familie en vrienden. Mijn antwoord was meestal:” Misschien wel, misschien niet. Maar is geld verdienen het hoofddoel? Nee, ik denk het niet.

Fotografie kost je veel tijd en energie, maar het kan je leven spannend, leuk en creatief maken! lees 7 redenen waarom fotografie je leven positief beïnvloedt.

banner-fotografie

Niet-fotografen die erover denken om fotografie te leren, maar niet zeker weten of de grote initiële investering de moeite waard is of dat de voordelen de moeite waard zijn. Fotografen die zich geestelijk uitgebrand voelen en zich eraan willen herinneren waarom ze in de eerste plaats met fotografie begonnen. Worstelende fotografen die niet zeker weten of ze door moeten gaan en op zoek zijn naar redenen om dit hobby- of carrièrepad te rechtvaardigen. Als iemand je beschrijft, blijf dan lezen. Hier zijn verschillende manieren waarop fotografie je leven kan verbeteren, dus begin vandaag nog met leren (of ga door als je al bent begonnen).

1. Het kan je gelukkiger maken

Ik weet dat veel mensen het misschien oneens zijn, maar fotografie heeft het potentieel om je gelukkiger te maken, wat ook geldt voor vele andere creatieve hobby’s. er is zelfs wetenschap om die bewering te ondersteunen. Een goede creatieve uitlaatklep kan wonderen verrichten voor je geestelijke gezondheid en algemeen geluk. Niet alleen dat, maar het beoefenen van fotografie is zowel bevredigend als stressverlichtend, althans voor sommige mensen. Voor de rest biedt fotografie je nog steeds een manier om om te gaan met rusteloosheid. Het biedt een creatieve uitlaatklep die duidelijk uniek is van andere vormen van creativiteit, zoals tekenen, schilderen of schrijven.

2. Het opent je ogen en geest

Dit is het eerste voordeel waaraan veel mensen denken wanneer fotografie wordt genoemd: Het feit dat fotografie je dwingt om dingen te zien volgens nieuwe invalshoeken en nieuwe perspectieven. Niemand kan dingen zien als een fotograaf, zelfs geen kunstenaar. Maar wat betekent dit in de praktijk? In wezen zeggen we dat fotografie een deel van je ontgrendelt waardoor je dingen kunt zien die er altijd al waren, maar je het nooit wilde opmerken. Het opent een nieuwe dimensie in je brein.

3. Het laat je contact maken met anderen

Voor het grootste deel is fotografie een geweldige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Als je portret-, product- of evenementwerk doet, zul je altijd nieuwe klanten ontmoeten. TFP Shoots zijn een geweldige manier om mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Daarnaast is netwerken erg belangrijk als je als professioneel aan de slag wil.

4. Het helpt speciale momenten te behouden

Hier is nog een ander bekend voordeel voor fotografie. Nu alles digitaal is is het gemakkelijker dan ooit om herinneringen te bewaren, maar een ervaren fotograaf kan dit op een manier doen die meer waar en impactvol is. Het is één ding om die hamburger te documenteren die je aan het eten bent, maar het is iets anders om iemands geboorte, afstuderen of huwelijk te documenteren. Je weet nooit hoe waardevol een foto kan zijn. daarom vinden we dat iedereen een beetje fotografie zou moeten leren, zelfs als je nooit van plan bent om verder te gaan dan het niveau van een hobbyist. Die speciale momenten zijn kostbaar en iedereen verdient het om ze te hebben.

5. Het verbetert andere levensactiviteiten

Een van de geweldige dingen over fotografie is dat het een activiteit is die gepaard kan gaan met vele andere activiteiten: koken, wandelen, picknicken, roadtrips, dierentuinbezoeken, bruiloften, bijeenkomsten met vrienden en familie, enz. Het houdt je van de bank!

6. Het verhoogt je zelfvertrouwen

Fotografie is iets dat (bijna) iedereen kan waarderen en dat kan een enorme vertrouwensbooster zijn. Is het gezond om je hele gevoel van eigenwaarde te baseren op het lof van anderen? Natuurlijk niet! Maar een klein beetje ervan kan een lange weg banen om je meer zelfvertrouwen te geven. Voor mij heeft het zeer zeker geholpen, en dat doet het nog steeds! Ik voel me levendiger, lekkerder in mijn vel en zit voor mijn gevoel steeds meer op het “juiste” pad (misschien klinkt dat wat zweverig maar ik voel het echt zo).

7. Het kan extra inkomsten genereren

Misschien wel de meest praktische reden om fotografie op te pikken is dat het extra inkomen kan opleveren. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met fotografie, zoals het online verkopen van stockfoto’s. Of je er meteen van kunt leven? Waarschijnlijk niet, maar je kunt zeker een paar honderd euro extra per maand verdienen, of het nu gaat om stock shots, portretten, onroerend goed etc. Voor wat het waard is: ik zou je adviseren om in het begin niet te veel te kijken naar geld maar vooral te doen wat je leuk vind. Lekker experimenteren en gaandeweg zien en voelen wat je leuk vind en bij je past. Voor mezelf is dat ook elke week nog een ontdekkingstocht. Ik verdien vooral mijn geld met 360• Virtuele Tours maar schiet daarnaast ook nog heel graag portretten en blijf aan mijn vrije werk timmeren. Het werken met mensen is toch het allerleukst vind ik. 

Wat is de reden dat jij fotografeert? Laat het me weten in de reacties.

Tips voor een zakelijke profielfoto

Tips voor de perfecte zakelijke profielfoto.   Een 1e indruk maak je maar 1 keer, ook online. Wanneer je op een zakelijk social mediakanaal zoals Linkedin, Twitter of Facebook wordt gevonden is jouw profielfoto het eerste wat potentiële werkgevers, klanten of...

LinkedIn afmetingen profielfoto

Een goede eerste indruk maken op LinkedIn, dat willen we allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je foto op LinkedIn ook echt goed weergegeven wordt? In het juiste formaat en in samenspraak met de rest van je profiel?   De juiste formaten voor je LinkedIn...

Waarom investeren in een Virtuele 360• Tour?

Virtual Reality heeft de toekomst. De tijd is er rijp voor dat bedrijven technieken zoals virtual reality en augmented reality vaker gaan inzetten. De prestaties van de apparatuur, van de VR-brillen, is nu echt veel beter dan een paar jaar terug. Ik weet nog dat...

Hoe maak je een 360• Virtuele Tour?

Wat is een 360• Virtuele Tour nou eigenlijk? En hoe maak je zelf zo'n tour?   Het antwoord is simpeler dan je wellicht zou denken. Installeer de Google Street View App op je telefoon, check of je telefoon ondersteund wordt, maak panorama foto's en plaats deze...

Waarom je Google Maps serieus moet nemen als zoekmachine

YouTube is de op een na meest gebruikte zoekmachine ter wereld, op de voet gevolgd door Google Maps. (met stip op 1 staat natuurlijk de zoekmachine van Google zelf). Daar komt bij dat andere diensten zoals Gmail, Google AdSense, Google Drive & Google Ads naadloos verweven zijn met bovenstaande diensten. Nog niet te spreken over het meest gebruikte besturingssysteem voor mobile devices; Android… en de meeste gebruikte browser; Google Chrome. Mijn punt is duidelijk denk ik; we kunnen niet om deze enorme speler heen, nu hoor ik je zeggen; “ dat doen we ook niet” Nee precies, maar ik denk wel dat we de potentie van Google producten als Youtube en Google Maps nog onvoldoende benutten. Ik zie bijvoorbeeld dat veel bedrijven nog geen eigen Youtube kanaal hebben en dat de bedrijfsvermelding op Google Maps vaak niet compleet is.

7 Social Media tips voor Ondernemers

Kun je met een IPhone ook goede social media foto’s maken? "Ondanks een iPhone tegenwoordig mooie foto’s maakt, zijn de verschillen met een fotocamera nog steeds groot. Gelukkig gaat het op social media niet alleen om het aantal pixels…Het belangrijkste is dat je...

Gratis 360• Google Maps Tour

Is een Google Maps Tour Gratis?    Ja, het uploaden naar Google Maps kost niets wanneer je dat zelf doet via de Google Street View App. Wanneer je beschikt over een 360• camera is dat ideaal, maar zelfs met sommige telefoons is het tegenwoordig mogelijk om een...

Verschillen Google Maps Tour VS stand-alone Tour

Verschillen tussen een Google Tour en een losstaande versieEen losstaande versie host je op je eigen server, is veel uitgebreider, is sneller, bied veel meer mogelijkheden, enz, enz. Bekijk de video.Google de internetreus Om maar met een open deur te beginnen; We...

Alle voordelen van een 360• Virtuele Tour op 1 rij.

Wat zijn de voordelen van een Virtuele 360• Tour?Virtuele rondleidingen of 360• Tours bieden enorm veel voordelen. Ik heb de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet: Beter gevonden in GoogleVal op in de zoekresultaten van Google Search en Google Maps met de Google...

Wat is een Virtuele Tour?

Wat is een Virtuele 360• Tour?Wat is een Virtual Tour / Virtuele Rondleiding? Een virtuele tour is een set van 360 graden foto’s waarbij kijkers de mogelijkheid hebben om rond te kijken en te bewegen in de omgeving alsof ze er ook echt zijn. De kijkers kunnen zelf...